Beschrijving
Pure Biologische Cacao in ontvette poeder (10-12% vet) afkomstig van Biologische Landbouw en Fairtrade.
Deze cacao is, in tegenstelling tot andere cacao, niet behandeld met kaliumcarbonaat of natriumhydroxide. Het is 100% natuurlijk, niet alkalisch.
Cacao werd ruim 2500 jaar geleden al door de Maya’s verbouwd. Cacao komt uit de Maya-taal: - cac, wat rood betekent (verwijzend naar de kleur van de schil van de vrucht), en cau, wat de ideeën van kracht en vuur uitdrukt. Cacao is uitstekend tegen verdriet, angst en prikkelbaarheid, omdat het theobromine, cafeïne en theofylline bevat die verschillende fysiologische acties stimuleren, waaronder die van het zenuwstelsel en de bloedcirculatie.
Studies uitgevoerd door internationale instellingen hebben benadrukt dat cacao gunstige eigenschappen heeft voor de gezondheid. Het heeft antioxiderende eigenschappen die helpen bij het reguleren van de uitzettings- en samentrekkingsbewegingen van het hart. Daarom speelt het een rol bij de preventie van hart- en vaatziekten. De consumptie ervan zou zelfs het risico op sommige vormen van kanker kunnen verminderen. Cacao is ook een belangrijke energiebron.
De biologische cacaoproductie vertegenwoordigt een zeer zwak deel van de mondiale cacaoproductie, die niet boven de 1% uitkomt. De vraag naar producten gemaakt met biologische cacao stijgt echter zeer snel, omdat de zorgen van mensen over de voedselveiligheid van de producten die zij consumeren steeds belangrijker worden.
Biologische cacao is duurder dan normale cacao, waardoor producenten de hoge productiekosten kunnen dekken en voor certificering kunnen betalen.
Herkomst / organisatie CJ: SCEB (Ivoorkust).
Het moet op een koele (5-25ºC), droge (max. vochtigheid 70%) en schone plaats worden bewaard.
FR-BIO-01 Landbouw Ivoorkust.
Gecertificeerd door ECOCERT en CAAE (Andalusisch Comité voor Biologische Landbouw).
-
Fruugo-ID:
294158574-657800322
-
EAN:
8436007107435
Alle content op de website met betrekking tot producten, inclusief medicijnen, vitamines en supplementen (of soortgelijk) zijn niet bedoeld om te worden gebruikt voor de diagnose, behandeling, genezing of preventie van een gezondheidstoestand of ziekte. De informatie op deze pagina is geen advies en mag niet worden overgenomen door artsen, apothekers of andere bevoegde zorgprofessionals. Als u denkt dat u een medisch probleem heeft, dat samenhangt met het gebruik van dit product, dan dient u contact op te nemen met uw zorgverlener. Zorg ervoor dat u altijd de bijsluiter leest en alle instructies volgt die bij het product zijn geleverd, voordat u het gebruikt of inneemt. Vertrouw niet op de informatie op onze website.
Productveiligheidsinformatie
Raadpleeg de onderstaande productveiligheidsinformatie die specifiek is voor dit product
De volgende informatie wordt verstrekt door de onafhankelijke externe detailhandelaar die dit product verkoopt.
Productveiligheidslabels
Veiligheidswaarschuwingen:
Deze cacao is, in tegenstelling tot andere, niet behandeld met kaliumcarbonaat of natriumhydroxide. Het is 100% natuurlijk, niet alkalisch. Cacao werd al meer dan 2.500 jaar geleden verbouwd door de Maya's. Cacao komt uit de Maya-taal cac, wat rood betekent in verwijzing naar de kleur van de fruitschaal, en cau, wat de ideeën van kracht en vuur uitdrukt. Cacao is uitstekend tegen verdriet, angst en prikkelbaarheid, omdat het theobromine, cafeïne en theofylline bevat die verschillende fysiologische acties stimuleren, waaronder die van het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Studies uitgevoerd door internationale instellingen hebben aangetoond dat cacao gunstige eigenschappen heeft voor de gezondheid. Het heeft antioxiderende eigenschappen die helpen bij het reguleren van de uitzettings- en samentrekkingsbewegingen van het hart, en daarom speelt het een rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. De consumptie ervan zou zelfs het risico op sommige vormen van kanker kunnen verminderen. Cacao is ook een belangrijke bron van energie. De biologische cacaoproductie vertegenwoordigt een zeer zwak deel van de wereldcacaoproductie, die nog geen 1% bedraagt. De vraag naar producten gemaakt met biologische cacao neemt echter zeer snel toe, omdat de bezorgdheid van mensen over de voedselveiligheid van de producten die ze consumeren steeds belangrijker wordt. Biologische cacao is duurder dan normale cacao, waardoor producenten hoge productiekosten kunnen dekken en voor certificering kunnen betalen. Herkomstorganisatie CJ SCEB Ivoorkust. Het moet worden bewaard op een koele 525C, droge max. luchtvochtigheid 70% en schone plaats.
Ingrediënten:
100% pure cacao. 100% biologische landbouw en fairtrade ingrediënten.